Badania żywności
Aquanet Laboratorium Sp. z o.o. oferuje badania mikrobiologiczne żywności zgodnie z Rozporządzeniem (WE) nr 2073/2005 z dnia 15.11.2005 r. w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych (Dz. U. z 2005 r. L 338 z późn. zm.)
ZAKRES BADAŃ MIKROBIOLOGICZNYCH:
– ogólna liczba drobnoustrojów
– liczba i obecność Listeria monocytogenes
– obecność Listeria monocytogenes met. Real-Time PCR
– obecność Salmonella spp., Salmonella Typhimurium, Salmonella Enteritidis
– obecność Salmonella spp. met. Real-Time PCR
– liczba Enterobacteriaceae
– liczba bakterii fermentacji mlekowej
– liczba Bacillus cereus
– liczba i obecność Staphylococcus aureus
– liczba i obecność Escherichia coli
– liczba i obecność bakterii z grupy coli
– liczba i obecność Campylobacter spp.
– liczba drożdży i pleśni
– liczba przypuszczalnych Pesudomonas spp.
– liczba Clostridium perfringens
– liczba bakterii redukujących siarczany (IV)
BADANIA SANITARNE – METODA WYMAZOWA:
– ogólna liczba drobnoustrojów
– liczba Enterobacteriaceae
– obecność Salmonella spp.
– obecność Listeria monocytogenes
– obecność Campylobacter spp.
– liczba drożdży i pleśni
Gwarancją wysokiej jakości oraz wiarygodności naszych usług jest akredytacja PCA